MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HYPNOSE:

Kan ik worden gehypnotiseerd?

- Ja! Iedereen kan worden gehypnotiseerd mits u welwillend bent en de juiste attitude gebruikt. Voor het kunnen deelnemen van mijn show heeft u verbeeldingskracht, intelligentie en concentratie nodig.

Kan ik iets in hypnose doen wat ik niet wil?

- Nee. Dat is één van de meest voorkomende misverstanden over hypnose. Niemand zal iets doen wat in strijd is met zijn of haar eigen morele of ethische overtuiging.

Kan ik iets in hypnose zeggen wat ik liever voor mij wil houden?

- Veel mensen denken dat ze tijdens een hypnose show controle verliezen. Tijdens mijn show heeft u juist controle over het invullen van uw werkelijkheid. Dat maakt mijn show zo plezierig en uniek! Het prijsgeven van diepliggende geheimen zal niet gebeuren en is, voor het publiek en mij, niet van belang.

Kan ik mij na afloop herinneren wat er is gezegd?

Ja. U zult alles horen, voelen en ervaren. Heel intens en levendig. Het kan voorkomen dat sommige dingen niet bewust worden opgeslagen. Dit kan liggen aan de diepte van uw ontspanning en focus.

Tijdens hypnose ben je toch in slaap?

Hypnose is afgeleid van de Griekse God “Hypnos” (de god van slaap). Het kan lijken alsof mensen, tijdens de hypnose, slapen. Hypnose is een natuurlijke staat van geconcentreerde aandacht en is plezierig om te ervaren. Tijdens hypnose zult u alles horen, voelen en ervaren. Het is net zoals een dagdroom, u bent wakker, ontspannen en laat al uw creatieve gedachten gaan. Er wordt dus niet gesnurkt op het podium. Immers zou een show met snurkende mensen pas zeer slaapverwekkend zijn. Actieve deelname is dus nodig voor een succesvolle show. Het woord “slaap” tijdens de show is slechts een uitnodiging om terug te keren in de comfortabele staat van hypnose.

Is het wel zeker dat ik na de show wakker word en niet blijf hangen?

- Absoluut! Als u niet slaapt, kunt u ook niet wakker worden. U bent namelijk al wakker! Het blijven hangen is daarom onmogelijk en is nog nooit voorgekomen. Na de show zult u fris en met energie alert zijn. Wist u dat ongeveer 15 minuten hypnose,  dezelfde werking als 2 uur slaap heeft! Meedoen is uzelf dus een plezier doen!